Izjave odgovornih osoba o završetku Projekta sanacije odlagališta neopasnog otpada Trebež u Gradu Samoboru

logo mobilna trebezIzjave odgovornih osoba o završetku Projekta sanacije odlagališta neopasnog otpada Trebež u Gradu Samoboru

Gradonaelnik1

 

O cjelokupnom su projektu izjave dali gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak i voditeljica Projekta Marija Galic Kotarski.

 

Projekt sanacije odlagališta neopasnog otpada Trebež u Gradu Samoboru, ukupne je vrijednosti od 99.192.872 kune i provodi se u sklopu Operativnog programa "Zaštita okoliša" 2007. - 2013. Od ukupno 95.683.500 kuna prihvatljivih izdataka Projekta, 85%, odnosno 81.330.975 kuna se sufinancira iz Kohezijskog fonda Europske unije, a preostalih 15% sufinancirano je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Nekadašnje "brdo smeća" uskoro će biti zelena površina, hortikulturno i krajobrazno oblikovana na način koji će zadovoljiti sve građane Grada Samobora.

 

Gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak: Zaštita prirode naša je najveća obveza

 

Uspješnom provedbom Projekta sanacije odlagališta neopasnog otpada Trebež u Gradu Samoboru, Grad Samobor pokazao je kako je spreman nositi se i s najzahtjevnijim projektima. Povlačenjem gotovo 100 milijuna kuna u ovu svrhu, pokazali smo kako efikasno provoditi projekte Europske Unije i osigurali, prije svega, sigurniji i čišći okoliš za naše građane.

 

Treba istaknuti kako je sanacijom odlagališta zaštićeno vodocrpilište Strmec, koje osim Samoboraca koriste i građani zapadnog dijela Grada Zagreba.

 

Zaštita okoliša, pitke vode i prirodnih resursa naša je najveća obaveza, a sretan sam što je Samobor, zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, učinio velik iskorak i realizirao projekt koji je važan, kako za nas, tako i za generacije koje dolaze.

 

Voditeljica Projekta Marija Galic Kotarski: I službeno: radovi su uspješno izvršeni

 

Projekt sanacije odlagališta neopasnog otpada Trebež u Gradu Samoboru pravi je pokazatelj kako je uz kvalitetnu suradnju moguće ostvariti zadane ciljeve u vrlo kratkom roku. Rok za izvedbu radova na navedenom projektu je bio postavljen vrlo ambiciozno, odnosno tek 14 mjeseci za projektiranje i izvođenje radova za projekt koji je tehnološki i provedbeno prvijenac u Republici Hrvatskoj. Ipak, uz vrlo uspješnu suradnju svih sudionika na projektu, 30. lipnja 2016. izdana je uporabna dozvola kojom je i službeno potvrđen uspješan završetak radova. Time je Grad Samobor stekao veliko iskustvo, koje ćemo zasigurno koristiti na brojnim drugim projektima.

 

Grad Samobor, Trg kralja Tomislava 5, 10430 Samobor
Telefon: +385 1 3363 177
Fax: +385 1 3378 113
Kontakt osoba: gđa Marija Galic Kotarski, voditeljica projekta

Izrada i održavanje: Meridies web design

 

 

   footer novi 6 11

 

 

Izradu ove web stranice sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda.
Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Grada Samobora.